Далибор Вучановић, начелник Котор Вароша: Неусвајање буџета доказ да се коалиција распала

Д. К.
Далибор Вучановић, начелник Котор Вароша: Неусвајање буџета доказ да се коалиција распала

Котор Варош - Начелник Котор Вароша Далибор Вучановић оцијенио је да је неодржавање сједнице Скупштине општине и неусвајање буџета доказ да се распала скупштинска већина коју чине одборници СДС-а, ПДП-а и СДА.

- У оквиру ове коалиције налази се неколико људи који покушавају да у свему остваре лични интерес и у таквим условима је немогуће функционисати. Накарадно скројени буџет умногоме одудара од нацрта који сам предложио и на који је дало сагласност Министарство финансија РС. Ни такав, међутим, нису могли да усвоје, што је доказ да се већина распала - рекао је Вучановић.

Због недостатка кворума у петак је по други пут одгођено одржавање посебне сједнице на којој је требало да буде усвојен буџет за 2015. годину. Послије получасовног чекања, од 25 одборника у скупштинској сали се појавило само пет. Општински одбори СДС-а и ПДП-а оптужили су Вучановића да се ни он није појавио на сједници као предлагач буџета.

Због неусвајања буџета Котор Варош преживљава на привременом финансирању, због чега су залеђене све капиталне инвестиције, а обустављена је и исплата појединих дотација.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана