Да Дрина остане чиста: Mozzartова еко-акција током јубиларне регате

Mozzart
Да Дрина остане чиста: Mozzartова еко-акција током јубиларне регате

На десетине хиљада љубитеља сплаварења из Босне и Херцеговине, Србије и окружења стижу на јубиларну Дринску регату која ће 30. пут спојити традицију и савремене туристичке трендове. Посебну мисију на овој манифестацији имаће компанија Mozzart, која, у сарадњи са ТО Тара – Дрина, организује еко-акцију чишћења током централног догађаја – великог спуста од Перућца до Рогачице!

 Карневал на води стартује у 11 часова испод бране ХЕ „Бајина Башта", али се због великих гужви препоручује ранији долазак. Бајина Башта је у вријеме регате једино мјесто гдје се још увијек могу видјети велики сплавови као они који су претходних вијекова јездили Дрином. Субота увече и излетиште Рача резервисани су за МОСТ фест и наступе Дејана Петровића и Биг Бенда, као и YU Grupе, а највећи изазов на тако великим догађајима је увијек да природа остане нетакнута.

Mozzart је подржао највећу манифестацију на води у региону, која траје до 21. јула, уз богат забавни програм. У Бајиној Башти се ове недјеље очекује више од 130.000 посјетилаца из Србије, Босне и Херцеговине и иностранства, а на хиљаде људи ће у суботу ускочити у чамце и запловити Дрином, уз обавезне кесе за одлагање отпада.

Mozzart у земљама са обе стране Дрине сваке године организује низ еколошких акција са циљем подизања свијести о очувању животне средине. У бројним градовима широм БиХ у претходном периоду организовали су акцију „РеЗЗиклирај" током које су грађани доносили пластични отпад а заузврат добијали саднице цвијећа. Саднице младих стабала донирали су грађанима Бање Луке, а поводом Дана планете Земље поклањали су платнене цегере којима су замијенили пластичне кесе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана