Цвијетни трг у Семберији

Срна
Цвијетни трг у Семберији

БИЈЕЉИНА - Бијељински Трг краља Петра Првог Карађорђевића данас је најљепши у Републици Српској јер је претворен у цвијетни трг на којем је производе изложило 20 произвођача цвијећа, рекао је на отварању првог бијељинског Сајма цвијећа директор градског Аграрног фонда Златан Лазаревић.

“Након 16 мјесеци живљења под врло специфичним околностима због вируса корона ова манифестација је начин да уљепшамо живот суграђанима и покажемо да је живот лијеп”, поручио је Лазаревић и изразио наду да ће Сајам цвијећа у Бијељини постати традиционалан и са међународним учешћем.

Иницијатор за организацију сајма је студент хортикултуре Дајана Новаковић из семберског насеља Трњаци, чији се родитељи 21 годину баве узгојем цвијећа.

Новаковићева је рекла новинарима да је у Семберији најтраженије украсно дрвеће, али да је сезонско цвијеће, чији је избор огроман, ту да уљепша једно љето.

“Да улице буду љепше, град урбанији и да се подрже произвођачи цвијећа”, тим је ријечима организацију Сајма цвијећа подржао градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Данијел Перић из градског предузећа “Комуналац” рекао је да је одржавање сајма подршка бројним семберским пољопривредницима који се баве производњом цвијећа, а са данашње манифестације послата је слика и порука да је Бијељина град зеленила.

Он је најавио проширење и осавремењавање производње цвијећа и у расаднику предузећа.

У оквиру дводневног Сајма цвијећа у Бијељини биће одржана и стручна предавања професора са Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду.

Организатори Сајма цвијећа су Аграрни фонд града Бијељина, предузеће “Комуналац” и Пољопривредна задруга Доње Црњелово, а покровитељ је град Бијељина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана