Цвијанвић: Подршка опремању подручне школе у Горњем Теслићу

Срна
Цвијанвић: Подршка опремању подручне школе у Горњем Теслићу

ТЕСЛИЋ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је данас подршку опремању Подручне школе Горњи Теслић које је у саставу Основне школе "Иво Андрић" Ђулићи.

Након посјете објекту, за који је у октобру 2018. године као предсједник Владе Републике Српске положила камен темељац, Цвијановићева је
рекла новинарима да је задовољна динамиком радова и што ће се ученици ускоро уселити у нови објекат.

"Ово је заједнички ангажман који смо направили прије неког времена у договору Владе Републике Српске и издвајања средстава. Исто тако договор се односи на то да ћемо морати ући у нову фазу која се односи на опремање", истакла је Цвијановића.

Она је најавила да ће школа бити опремљена и подршком кабинета предсједника Српске, као и Владе Српске и изразила задовољство што ће дјеца и наставници имати боље услове за одвијање наставе.

"Сва наша села и мјесне заједнице, и, наравно, наше општине и градови, заслужују да имају адекватан школски простор и поносна сам сваки пут када завршимо неки добар пројекат", нагласила је Цвијановићева.

Директор Основне школе Биљана Кузмановић рекла је да је велики дио посла завршен и да преостају вањски радови, као и дио унутрашњих, те увођење централног гријања.

Она очекује да школа буде усељива до краја ове школске календарске године.

У посјетио овом школском објекту био је и посланик из Теслића у Представничком дому парламента БиХ Драган Богданић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана