Цвијановићева одликовала руског доктора Владимира Моисејенка

Срна
Foto: СРНА

БАЊАЛУКА - Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је данас у Бањалуци почасног доктора Русије Владимира Моисејенка орденом части са златним зрацима за едукацију и унапређење сарадње здравственог система Српске са медицинским уставновама из Русије, чиме се доприноси афирмацији и јачању угледа Републике Српске.

Моисејенко је одликован и за признат дугогодшњи рад и личне резултате у здравству, као и због великог доприноса у пружању здравствених услуга, лијечењу пацијената и пружању подршке у истраживању и едукацији.

Цвијановићева је изразила захваланост Моисејенку за унапређењу сарадње здравственог сектора Републике Српске и Русије, те Онкоцентра из Санкт Петербурга и Универзитетског клиничког центра Републике Српске (УКЦ), која је, како је истакла, у духу свеопште сарадње коју његују два народа.

"Велико је задовољство што сам високо признање Републике Српске уручила уваженом професору као знак захвалности за његов допринос у сарадњи УКЦ-а и Онколошког центра из Санкт Петербурга", рекла је новинарима Цвијановићева након пријема за делегацију љекара из Санкт Петербурга.

Она је захвалила еминентним стручњацима из Санкт Петербурга за долазак у Републику Српску, те преданости и жељи да подијеле врхунска знања и искуства, као и руководству УКЦ-а на иницијативама за додатне едукације и усавршавање домаћих кадрова.

"Наставићемо плодоносну сарадњу која је корисна за грађане Републике Српске, односно пацијенте и здравствене раднике. Република Српска је показала гостопримство, а све ово је добра основа за даљу сарадњу", додала је Цвијановићева.

Моисејенко је нагласио да Онкоцентар из Санкт Петербурга и УКЦ неколио година имају пријатељску везу.

"Сарадња се састоји од размјене стручњака, разматрања здравтвеног стања пацијената и проучавању нових технологија. Осим тога, разматрали смо могућности и преживљавања у условима вируса корона. Наше пацијенте и раднике морамо заштитити од овог вируса, а суочавамо се и са тешким одлукама које се тичу пацијената који су прележали вирус корона", рекао је Моисејенко.

Он каже да су професионални и људски односи Онкоцентра из Санкт Петербурга и УКЦ-а веома корисни, а за добробит пацијената.

Пријему и уручивању одликовања присуствовао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, те представници Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана