Цвијановић: У Зворник уложено 120 милиона КМ и улагање се наставља

Срна
Цвијановић: У Зворник уложено 120 милиона КМ и улагање се наставља

Зворник - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Зворнику да је републичка власт у том граду протеклих неколико година реализовала бројне важне пројекте вриједне близу 120 милиона марака и да ће улагања бити настављена.

“Републичка власт је овдје на локалном нивоу оставила иза себе много урађених пројеката, реконструисаних школа, изграђених путева, рјешавања разних комуналних и инфраструктурних проблема, а став институција Републике Српске јесте да се наставе улагања неопходна за побољшање услова живота наших грађана”, рекла је Цвијановићева након разговора са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем.

Она је навела да су данас дефинисали шта ће у Зворнику бити урађено у наредном периоду, уз подршку републичке власти.

“И раније смо интервенисали када је ријеч о Болници и поново ћемо да би се заокружио тај пројекат и уз реконструкцију планирамо и доградњу одређеног дијела, као и набавку опреме која је потребна да би Болница функционисала према савременим стандардима у здравству”, истакла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, у Зворнику ће се радити на санирању још неколик школа, а данас ће бити обиљежен завршетак проширења капацитета вртића у који је Влада Републике Српске уложила 200.000 КМ.

“Све што је локална заједница испоставила као захтјев за боље услове живота грађана ми постепено рјешавамо, а међу тим великим пројектима је зграда алтернативног смјештаја и рјешавање једног сеоског водовода који је значајан за повратничка насеља”, најавила је Цвијановићева.

Помоћ је најављена и у вези са уклањањем велике депоније која представља проблем локалне заједнице.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је новинарима да је са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић, током њене прве посјети граду у овој функцији, разговарао о бројним пројектима у које је Влада Српске, док је Цвијановићева била премијер, уложила знатна средства.

Према његовим ријечима, сагледано је шта је досад урађено на започетим пројектима и предочени су будући пројекти који су приоритетни за Зворник.

“Наша добра сарадња са Владом и свим институцијама Републике Српске наставља се са циљем да град учинимо што бољим и обезбиједимо останак и опстанак људи на овим просорима”, рекао је Стевановић.

У наставку боравка у Зворнику предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић отвориће Вртић “Наша радост”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана