Цвијановић: Од стратешког значаја пројекат изградње система водоснабдијевања према Кнежици

Срна
Foto: Срна

КОЗАРСКА ДУБИЦА- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је у Козарској Дубици од стратешког значаја пројекат изградње система водоснабијевања према Кнежици, те да ће у реализацији тог пројекта бити убрзане све активности које су у току.

"Ми тамо имамо извођача и пројекат је у току, али у суштини то је нешто што наши мјештани очекују и сигурна сам да ће се то и десити", рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је задовољна чињеницом да је у Козарској Дубици у претходном периоду било интервенција и када су у питању школе, вртићи и путна инфраструктура.

"Суштински је важно да се овдје ријеши питање привремене сагласности за рад међународног граничног прелаза у Козарској Дубици, која се даје на три мјесеца. Треба да добијемо трајну сагласност и да на тај начин та комуникација буде неометана веза са ЕУ", истакла је Цвијановићева.

Она је истакла да ће општина Козарска Дубица имати подршку и убудуће у свим пројектима који су везани за локалну и комуналну инфраструктуру, те санацију школских објеката, надоградњу вртића или било шта друго.

"Стајаће иза тога републичке институције као што стојимо уз све друге општине које су издржале неко тешко вријеме у претходном периоду. Сигурно долазе пуно боља времена за Дубицу", поручила је Цвијановићева.

Она је новинарима потврдила да су на састанку са начелником општине Козарска Дубица Раденком Рељићем са задовољством сумиране активности које су се спроводиле у претходном периоду, те истакла да је општина данас много стабилнија него раније, захваљујући и интервенцијама Владе Србије и Владе Републике Српске, али и ангажовањем локалне управе и начелника.

Предсједник Српске најавила је да ће у Козарској Дубици бити настављени и пројекти санирања улица и локалних путева.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић захвалио је Цвијановићевој и предсједавајућем Савјета министара БиХ Зорану Тегелтији на великом доприносу у рјешавању финансијских проблема које је општина Козарска Дубица имала у ранијем периоду.

"Општина би тешко стала на ноге у економском, односно финансијском смислу, да није било подршке институција, Владе и званичника Републике Српске", рекао је Рељић новинарима.

Он је потврдио да су тема састанка били пројекти на подручју општине у области водоснабдијевања, путне и друге инфраструктуре и гранични прелаз у Козарској Дубици.

"Радило се стварно много тога и користим прилику да захвалим предсједници Републике Српске у лично име и у име грађана Козарске Дубице на помоћи коју су општини указали претходних година", рекао је Рељић.

Он је додао да је сигуран да та помоћ неће изостати и у будућем периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана