Ћурић: Унаприједити комуникацију градске управе и факултета

Срна
Ћурић: Унаприједити комуникацију градске управе и факултета

ТРЕБИЊЕ - Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је данас, након састанка са деканима високошколских установа у овом граду, да је потребно унаприједити међусобну комуникацију и да се дошло до закључка да недостаје повезаности са привредницима.

"Дошли смо до закључка да управо ми из Градске управе преузмемо обавезу да организујемо један заједнички састанак са привредницима да видимо шта је то што би омогућило да се олакша рад у привреди", изјавио је Ћурић новинарима након састанка.

Он је захвалио предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић за издвојена средства и подршку за пројекат уградње лифта за особе са инвалидитетом на Факултету за производњу и менаџмент, наводећи да у Требињу на овом факултету постоје два студента у стању потребе.

Ћурић је изразио наду да ће у наредном периоду сарадња Градске управе и требињских високошколских установа бити на још вишем нивоу, те да ће Требиње привући што више студената из земље и региона да овдје студирају.

Декан Академије ликовних умјетности у Требињу Веселин Брковић рекао је да су на данашњем састанку са делегацијом града имали прилику да једни друге боље упознају и размијене квалитетније информације.

"Академија ликовних умјетности у Требињу постоји више од 25 година, стотине студената који су успјешно завршили школовање потврда су да овдје имају шта да уче, а кроз заједничку комуникацију са представницима власти настојимо да дођемо до неких рјешења које ће омогућити младима, након завршетка школовања, да започну живот у овом граду, регији и земљи", навео је Брковић.

Декан Високе школе за туризам и хотелијерство у Требињу Обрен Гњато рекао је да радује заинтересованост за сарадњу коју је изразила Градска управа јер је заједнички рад градских власти и високошколских установа неопходан и неминован.

"Ако знамо да је туризам означен као приоритетна развојна грана у Републици Српској, а можемо рећи да је Требиње пријестоница туризма, онда је сигурно да је Висока школа за туризам и хотелијерство једна неопходна институција која школује кадрове неопходне у развоју туризма у региону и Републици Српској", каже Гњато.

Декан Факултета за производњу и менаџмент у Требињу Душан Јокановић рекао је да је на данашњем састанку са представницима Градске управе констатовано да је сарадња на високом нивоу и да може да бити још боља.

"Све теме које смо данас начели промовишу бољу комуникацију града и Универзитета у Источном Сарајеву, као и спремност града и свих нас да се ресурси Универзитета и Факултета за производњу и менаџмент користе у већем капацитету", навео је Јокановић.

Он је изразио захвалност предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић, која је донирала лифт за особе са инвалидитетом на Факултету за производњу и менаџмент.

Милица Ијачић, студенткиња Факултета за производњу и менаџмент у Требињу која је и особа са инвалидитетом, рекла је да ће овај лифт много значити и њој, али и осталим студентима са инвалидитетом.

"Мени као студенту требало је седам година да се одлучим да упишем факултет, да дозволим да ме неко носи уз степенице, а данас имам могућност да самостално дођем на факултет, да не морам да размишљам да ли ћу моћи да изађем на испит, да ли су ту колеге", додала је Ијачићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана