Ћурић: У Требињу присутан нови сој вируса, смртност већа него лани

Срна
Ћурић: У Требињу присутан нови сој вируса, смртност већа него лани

ТРЕБИЊЕ - У Требињу је присутан нови сој вируса корона, а проценат смртности од ковида 19 је много већи него прошле године, рекао је данас градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Он је рекао да су овај податак данас на сједници градског Штаба за ванредне ситуације презентовали љекари.

- Према подацима из требињске Болнице, у 2020. години је хоспитализовано 700 пацијената са симптомима вируса корона од чега је 45 преминуло, док је у 2021. години хоспитализовано 200 пацијената, од којих је 33 преминуло - рекао је Ћурић.

Он је нагласио да је статистика забрињавајућа, те је позвао на одговорност цијелу заједницу.

Одјељење за неурологију у требињској болници из предострожности прелази у ковид режим, будући да у активним ковид одјељењима скоро да више нема мјеста, саопштено је из ове здравствене установе.

На „Фејсбук“ страници требињске болнице наводи се да је епидемиолошка ситуација у граду, али и у овој здравственој установи, алармантна.

- Тренутно је хоспитализовано више од 50 пацијената, од којих је већина са тешком клиничком сликом - навели су из болнице.

У овој установи кажу да се ситуација усложњава, те да се свакодневно хоспитализује више пацијената.

- С обзиром на то да, нажалост, очекујемо сличан тренд и у наредна два дана, у недјељу ће засједати Кризни штаб Болнице и уколико ситуација ескалира, отворити још једно ковид одјељење - Интерно. У том случају Интернистичка амбуланта неће радити и молимо вас за разумијевање -наводи се у саопштењу Болнице Требиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана