Ћурић: Програми самозапошљавања биће настављени

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- Градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је на пријему за жене које се баве пољопривредом, а које су искористиле програм самозапошљавања Градске управе, истакао да ће ови програми бити настављени и у будућности.

Ћурић је поручио и младим људима који желе да се баве пољопривредом да ће имати подршку града.

"Први пут смо ове године планирали да уважимо све оне људе који желе да се враћају у рурална подручја да из буџета имају подршку града за обнову неког објекта и слично. Износ од 85.000 КМ који је планиран за ову годину можда ће и бити повећан уколико буде интересовања", рекао је Ћурић.

Бранка Мирдиња из села Зупци код Требиња, која са супругом гаји седам крава, захвалила је Градској управи и Аграрном фонду за досадашњу помоћ и сарадњу.

Она је препоручила младим људима да се врате на село, истичући да на селу има будућности и живота, али је неопходан рад и труд.

Боса Шишић рекла је да је прије четири године искористила програм Градске управе за самозапошљавање, што јој је помогло да региструје пољопривредно газдинство у Поповом пољу, те да се бави узгојем и прерадом воћа и поврћа.

"Прерада воћа и поврћа нам је дала додатни приход да можемо опстати. Задовољни смо, ширимо производњу колико можемо и надамо се додатним пројектима и подршци", рекла је Шишићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана