Ћудљива Дрина за трен однесе живот

Љ. А.
Ћудљива Дрина за трен однесе живот

Бијељина - Дрина је ћудљива ријека. Чак и онда када се осјећате сигурно у плићаку, она вас за тренутак може преварити.

Ово је испричао ронилац Бато Гајић, који је заједно са својим колегама из ронилачких клубова "ТРБ" и "Наутилус" Бијељина у недјељу пронашао тијела двије дјевојчице које су нестале у брзацима Дрине. Трагедија се догодила код Павловића моста када су дјевојчице од 14 и 15 година ушле у ријеку да се мало расхладе. Према његовим ријечима, ово је само још један примјер како наизглед "мирна" вода може олако да одузме живот.

- Вода је на мјесту утапања била мирна, што нам је олакшало налажење и потрагу за тијелима дјевојчица. У неким случајевима дешавало нам се да тијела не пронађемо ни мјесец након утапања - рекао је Гајић.

Он је подсјетио да се ова двострука трагедија догодила након нешто мање од 15 дана када се у Патковачи, на ободном каналу, утопио једанаестогодишњи дјечак.

Гајић је истакао да у Семберији не постоје уређена купалишта, те да становништво треба да буде веома опрезно.

- Овај љетни период посебно је ризичан. Људи траже мјесто да се расхладе, а Бијељина и Семберија, нажалост, немају уређена купалишта, осим базена у Црњелову и Дворовима - рекао је Гајић.

Он сматра да је потребно системски ријешити овај проблем.

- У Бијељини не постоје ронилачки тимови при МУП-у, такав случај је само у Бањалуци. Ипак, ми се увијек одазовемо на позив и спремни смо да помогнемо - додао је Гајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана