Чубриловић: Општина Пале има своје специфичности

Срна
Чубриловић: Општина Пале има своје специфичности

Пале - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић посјетио је данас општину Пале гдје је са начелником општине Бошком Југовићем и предсједником Скупштине општине Предрагом Вучићевићем разговарао о проблемима у тој локалној заједници.

Чубриловић је рекао новинарима да локална заједница као што су Пале има своје специфичности, не само због тога што је начелник из једне политичке опције, а скупштинску већину чине друге политичке партије.

Он је истакао да је било задовољство чути да начелник и Скупштина изналазе рјешења за све конкрентне проблеме који су од виталног интереса, или од посебног значаја за становнике Пала.

Чубриловић је навео да општина Пале има исте проблеме као већина локалних заједница када је у питању одлазак и смањење броја становника, као и недостатак средстава за улагања и подршку привреди.

Према његовим ријечима, Народна скупштина и Влада Републике Српске ће кроз законска рјешења, покушати да помогну локалним заједницама у стварању бољег привредног амбијента, отварању нових радних мјеста, а што значи останак младих људих.

"Разговарали смо и о укупној политичкој ситуацији у Републици Српској, као и о кризи у функционисању заједничких институција на нивоу БиХ и како се то одржава на ентитете, а поготово на локалне заједнице", истакао је он.

Чубриловић наглашава да су током састанка констатовали да није добро да се та криза прелама преко локалних заједница и да би требало више разумијевања, више компромиса, да би се поштовале преузете обавезе пред међународном заједницом.

Југовић је захвалио Чубриловићу на посјети и навео да је на састанку разговарано о начину функционисања Скупштине општине Пале, о проблемима у општини и могућностима њиховог рјешавања, као и о односима СО Пале и Народне скупштине Српске.

Он је додао да је било ријечи и о проблема по питању инфраструктуре, развоја привреде, културе.

Југовић је рекао да су договорене и о одређене активностима у наредном периоду, међу којима је и његова посјета Бањалуци.

Вучићевић је рекао да је разговарано о проблемима локалне заједнице, као и инвестицијама које се планирају у наредном периоду на подручју општине.

Он је додао да их је предсједник Народне скупштине упознао о актуелној ситуацији на нивоу Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана