Црвени крст у Бијељини на корак до властитих просторија: Подстанарским мукама назире се крај

Љ. А.
Црвени крст у Бијељини на корак до властитих просторија: Подстанарским мукама назире се крај

БИЈЕЉИНА - Градска организација Црвеног крста у Бијељини подстанар је на истој адреси већ четири деценије, а вишегодишњим настојањима да се трајно ријеши ово питање назире се крај.

Секретар ГО Црвеног крста у  Бијељини Перица  Глигић рекао је да је овај проблем у фази рјешавања.

- Добили смо приједлог градоначелника Бијељине да се Црвени крст смјести у нову зграду Ватрогасног дома чија је градња у току. Приједлог је у припреми, јер нама није потребно много простора за рад. Мислим да ћемо питање простора ријешити када објекат буде завршен у наредних годину дана - каже Глигић.

Занимљиво је истаћи да су просторије које тренутно користе намјенски грађене за организацију Црвеног крста, али је како наглашава Глигић проблем настао приликом трансформације имовине.

- Проблем је настао приликом трансформације свих простора који су припадали граду. Овај простор је тада на себе уписао АД “Град” и ми од тада плаћамо кирију која нам је недавно са 500 повећана на 700 КМ и мислимо да је то некоректно за нас као организацију која помаже свим људима, али надамо се да ћемо ускоро имати свој простор за рад - каже Глигић и додаје да ће нови простор значајно олакшати рад првенствено подмлатку којег је све више у овој организацији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана