Црква на Смедереву угостила дјецу из Дома “Рада Врањешевић”

Срна
Црква на Смедереву угостила дјецу из Дома “Рада Врањешевић”

ПРЊАВОР - Православни храм у Великој Илови код Прњавора угостили су 46 дјеце из Дома за дјецу и омладину без родитељског старања “Рада Врањешевић” из Бањалуке.

Јереј храма на Смедереву Сретен Живковић рекао је да је овај цјелодневни излет поклон дјеци за почетак нове школске године, организован на идеју волонтера Дома Прњаворчанке Весне Радујковић, уз помоћ парохијана и донатора.

“Обављајући мисију Цркве и покушавајући преточити у дјело Христову заповијест да чинимо љубав према ближњима данас смо у парохији Велика Илова угостили групу дјеце из Дома жРада Врањешевићж. Било је то лијепо дружење током којег су ови малишани имали прилику да осјете радост и топлину храма Божијега”, рекао је јереј Живковић.

Један од васпитача у Дому Николина Славнић рекла је новинарима да су дјеца одушевљена пријемом и гостопримством домаћина.

“Дјеца када виде да неко обраћа пажњу на њих јако су узбуђена, срећна и разиграна, све су пратили са великом пажњом и знатижељом”, рекла је Славнићева.

Дјеца су била у пратњи четворо васпитача. Прво су посјетили цркву на Смедереву и присуствовали духовном предавању, након чега су учествовала у радионици “Наша будућност” гдје су уз помоћ попадије Јелене Живковић учили да припремају славско жито.

За госте из Бањалуке организована је и тематска радионица о саобраћају, а имали су прилику и да погледају представу Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Прњавор и друже се са младим глумцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана