Човјека који је нестао код Олова прије 17 дана траже још само комшије, надлежни незаинтересовани

ГС
Foto: Кликс

Тридесетог маја у Чуништима је нестао педесетседмогодишњи мушкарац Ф. Х., више од двије седмице од нестанка још увијек није пронађен, а комшије су незадовољне односом полиције и тужилаштва.

Ф. Х. је посљедњи пут виђен у близини своје куће у селу Чуништа удаљеном 20-ак километара од Олова. Када се до вечерњих сати 30. јуна није вратио кући породица је обавијестила јавност и надлежне те је убрзо организована потрага.

У потрагу за несталим у шумама које окружују Чуниште у једном тренутку је било укључено и више од 200 спасилаца Горских служби спашавања Завидовићи и Сарајево те припадника Оружаних снага Босне и Херцеговине. Приликом потраге кориштени су и дресирани пси те дронови.

Једини траг од несталог пронађен у току потраге петог дана је била сјекира, али која нажалост није довела до напретка у потрази. Пронађена сјекира није дата псима као траг да би даље трагали већ је по наредби полиције изузета као доказни материјал.

У потрагу су се у посљедњих неколико дана укључили и рафтери Добровољног ватрогасног друштва Олово који су претраживали терен дуж ријеке Криваје.

Портал Кликс јавља да је њихову адресу  стигло отворено писмо "грађана Олова" у којем се наводи незадовољство радом МУП-а ЗДК и Тужилаштва. У писму забринути грађани тврде да су представници МУП-а и Тужилаштва су незаинтересовани за овај случај.

Даље се наводи, да ни 15 дана након нестанка ни ужи чланови породице не знају ко је поступајући тужилац у овом случају.

"Је ли је дошло вријеме да случајеве дијелимо по важности и битности људи? Је ли нестали Х.Ф., као обичан човјек, небитан истражним органима, па исти не подузимају ништа? Да је у питању, којим случајем страни држављанин, да ли би се дигла цијела држава и све службе као што гледамо у медијима успјешна рјешавања нестанака по  планинама?", наводи се у отвореном писму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана