Ћосић: У 2020. години биће реализовани кључни инфраструктурни пројекти

Срна
Ћосић: У 2020. години биће реализовани кључни инфраструктурни пројекти

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић поручио је вечерас да ће ова локална заједница у 2020. години окончати реализацију пет кључних инфраструктурних пројеката.

Ћосић је на новогодишњем пријему рекао да је општина Источно Ново Сарајево у посљедњих неколико година по интензитету изградње препозната као локална заједница број један у Републици Српској.

“Реконструкција спортске дворане тече планираном динамиком и биће завршена наредне године. Изградња градског трга жСрбијаж тече добро и половином идуће године биће отворен, као и позориште чија ће изградња бити окончана крајем 2020. године”, додао је Ћосић.

Он је као кључне пројекте навео и изградњу нове улице Дечанска у дужини од 1,15 километра и новог парка за који су већ започети припремни радови.

Ћосић је нагласио да је реализовано и много мањих, али веома важних пројеката, као што је асфалтирање локалних путева, изградња нових игралишта, те увођење ЛЕД расвјете.

Он је подсјетио и на градњу пословне зоне у којој би требало да буде запослен велики број становника ове општине, али и цијелог Источног Сарајева.

Ћосић је истакао да је ова локална заједница током 2019. године измирила све обавезе према спортским удружењима, борачкој организацији, невладиним организацијама и удружењима пензионера.

Он је званицама из друштвеног, културног, вјерског и политичког живота општине, као свим грађанима Источног Новог Сарајева, пожелио срећну и успјешну 2020. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана