Ћосић: Споразум о подршци кандидатима СНСД-а за начелнике и градоначелника

Срна
Ћосић: Споразум о подршци кандидатима СНСД-а за начелнике и градоначелника

ПАЛЕ - Предсједници Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево Љубиша Ћосић и Регионалног одбора Демоса Сарајевско-романијске регије Ацо Станишић, те предсједници шест општинских одбора ове двије странке потписали су вечерас на Палама споразум о подршци кандидатима СНСД-а за начелнике градских општина и градоначелника Источног Сарајева.

Споразум, који је потписан два дана прије званичног почетка изборне кампање, односи се на предизборну и постизборну сарадњу СНСД-а и Демоса.

Ћосић је рекао да се предизборна сарадња, односно сарадња у току изборне кампање, односи на заједничку подршку кандидатима СНСД-а за начелнике, Бојану Копривици на Сокоцу, Младену Малетићу у Источном Старом Граду, Бошку Југовићу на Палама, Драгомиру Гаговићу у Трнову, Јовану Катићу у Источном Новом Сарајеву и Небојши Шешлији у Источној Илиџи, као и њему, као кандидату за градоначелника Источног Сарајева.

“Наша сарадња која датира још од оснивања Демоса, сарадња која је поучена сарадњом на нивоу Републике Српске, извршне и законодавне власти, као и на нивоу БиХ, опредијелила нас је да се одлучимо на овај корак, да подржимо заједнички наше кандидате и да се обавежемо да ћемо у наредном периоду, након завршетка избора и наше изборне побједе, наставити сарадњу у вршењу власти, како на нивоу општина, тако и на нивоу града”, рекао је Ћосић новинарима.

Он је истакао да се сарадња ове двије партије не базира на интересима, те додао да и једна и друга политичка странка види ове локалне заједнице као успјешне, просперитетне.

Ћосић сматра да у оним локалним заједницама у којима је на власти СНСД може бити још боље, те додао да у оним општинама гдје СНСД није на власти, на Сокоцу, Источном Старом Граду и Источној Илиџи, ствари треба потпуно другачије реализовати.

“Сматрамо да треба промијенити власт у тим општинама и придружити их породици успјешних локалних заједница”, нагласио је Ћосић и додао да је иста ствар са градом Источно Сарајево.

Према његовим ријечима, људи у општинама које припадају Источном Сарајеву могу да живе далеко боље.

“Можемо бити партнери са привредом, помоћи јој још јаче, а са Владом Републике Српске развијати инфраструктуру у свим општинама”, рекао је кандидат за градоначелника Источног Сарајева, додавши да и спорт као и култура могу да напредују у локалним заједницама.

Према његовим ријечима, кандидати СНСД-а могу подићи неке институције на ниво Републике Српске, на ниво града Источно Сарајево, те ефикасније и заједнички дјеловати и радити.

Ћосић је рекао да су и СНСД и Демос остварили коалициону сарадњу и са другим политичким партијама, те нагласио да је ово потписивање позив другим странкама са којима постоји сарадња у претходном периоду да им се придруже, јер ће, како је рекао, ове двије странке остварити одличан изборни резултат.

Станишић је рекао да ће Демос, након СНСД-а, остварити најбољи резултат на Сарајевско-романијској регији.

“Наш споразум подразумијева да Демос добије највећи број функција, на које ће поставити људе који су и до сада квалитетно и одговорно радили у својим локалним заједницама”, истакао је Станишић.

Он је изразио наду да ће у наредном периоду, са људима из СНСД-а и осталим коалиционим партнерима, направити доста бољу слику, као и услове за живот грађана.

“Надам се да ће наредни избори протећи у фер и коректној кампањи”, рекао је Станишић и додао да ће Демос остварити најбољи резултат у овој изборној јединици у цијелој Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана