Ћосић: Сарадња са Пекингом заснована на објективном сагледавању ситуације

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је Срни након састанка са амбасадором Кине у БиХ Ђи Пингом да су се Кина и њихови дипломатски представници доказали као пријатељи, да је њихова подршка искрена и конкретна и, што је веома важно, није условљена нереалним политичким захтјевима, већ је заснована на објективном сагледавању ситуације.

Ћосић је истакао да град Источно Сарајево годинама доприноси промовисању кинеске традиције, културе, језика, првенствено у оквиру Центра за кинеске студије на Филозофском факултету на Палама, активности Матичне библиотеке, а отворени су и за сарадњу са кинеском привредом.

У том контексту, рекао је Ћосић, град има добре контакте са кинеским компанијама као што су "Синохидр", "Пауер Кина" и "АВИК", које су заинтересоване за неке од капиталних пројеката у Источном Сарајеву.

"Драго ми је да ту врсту сарадње подржава кинеска Амбасада са амбасадором Ђи Пингом на челу, што значи да имамо и званичну подршку Кине", истакао је Ћосић, који је изразио задовољство због данашње посјете кинеског амбасадора, са којим град Источно Сарајево има изузетно добре односе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана