Ћосић: Општина у континуитету напредује

Срна
Ћосић: Општина у континуитету напредује

Источно Сарајево - Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић оцијенио је, поводом Дана и крсне славе општине - Спасовдана, да ова локална заједница из године у годину биљежи напредак у свим областима живота и да ће тако бити и убудуће.

Ћосић је истакао да све више људи схвата да је општина матична институција око које треба да се окупљају.


"Општина је институција која ради на рјешавању многих проблема, почевши од онога што се ради у области инфраструктуре, подршке привреди, спорту, култури, социјалном сектору", рекао је Ћосић Срни.

Он је нагласио да је то пут којим треба да се иде и да је Источно Ново Сарајево на добром путу.

Ћосић је најавио да ће општина наставити започете пројекте, а приоритет је инфраструктурни развој.

Према његовим ријечима, у овој години требало би да буду завршени радови који су постављени као стратешки циљеви за развој ове локалне заједнице, а то су завршетак доградње Дома здравља и почетак радове на градском тргу, спортској дворани и пословној зони.

Обиљежавање крсне славе почело је јутрос служењем Свете литургије у Храму Светог великомученика Григорија и полагањем вијенаца на Војничком гробљу и централном крсту у Миљевићима, након чега је обављен славски обред и ручак.

Вечерас је улицама Источног Новог Сарајева прошла славска литија након чега су положени вијенци код споменика "Слава српском борцу" који се налази испред зграде општине.

Вечерас je у Спортској дворани "Славија" одржан годишњи концерт Културно-умјетничког друштва "Славија".

Спасовданске свечаности, које су почеле у понедјељак 22. маја, биће настављене сутра културно-спортским манифестацијама.

Славске свечаности завршавају се 27. маја филмским програмом "Златни витез у првом кадру" који ће бити приказан у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана