Ћосић: Највећи број зараженим има лакше симптоме

Срна
Ћосић: Највећи број зараженим има лакше симптоме

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Највећи број заражених вирусом корона у општини Источно Ново Сарајево су млађи и људи средње животне доби са лакшим симптомима, а углавном је ријеч о породичним кластерима, изјавио је Срни начелник општине Љубиша Ћосић.

Ћосић је рекао да је епидемиолошка ситуација под контролом, али је истакао да се свакодневно на подручју шест општина града Источног Сарајева региструје 10 до 20 новозаражених вирусом корона.


“Мјере које су биле у почетку епидемије релаксиране су и логично је очекивати да ће број заражених да расте с обзиром на то да вирус никада није изашао из друштва”, констатовао је Ћосић, те напоменуо да је данас потврђено седам нових случајева заразе на подручју Источног Новог Сарајева.

Ћосић је нагласио да на подручју Источног Новог Сарајева, односно града Источног Сарајева, има добољан број тестова и да се тестирања проводе редовно, на дневној основи.

“Заражени, а ради се углавном о породичним кластерима, се евидентирају, стављају у самоизолацију уз давање упустава, пописују се и прате њихови контакти, а Комунална полиција прати провођење прописаних мјера самоизолације”, додао је Ћосић.

Он је додао да се лица код којих се појаве симптоми здравствено збрињавају у медицинским установама, у првом реду Дому здравља, а по потреби и у Болници “Србија”.

Он је похвалио сарадњу Комуналне полиције, Регионалног центра у Источном Сарајеву Института за јавно здравство Републике Српске, Дома здравља и Болнице “Србија” у времену када број новозаражених на подручју општине расте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана