Ћосић: Још активнија подршка Џудо клубу „Фамос“

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић угостио је данас представнике Џудо клуба "Фамос" из Источног Сарајева, најтрофејнијег и најбољег џудо клуба у Републици Српској.

Ћосић је новинарима након сусрета рекао да му је част што је имао прилику да угости руководство и чланове клуба који је већ трећи пут за редом у свим категоријама најбољи у Републици Српској, а најбоље резултате у Српској остварује од 2004. године.

"Ријеч је о клубу који окупља готово 100 такмичара свих узраста и постиже најбоље резултате. Посебно ме фасцинирало то што имају од 10 до 12 тренинга седмично у свим категоријама, што говори о озбиљноасти приступа руководства клуба свом послу. Управо нас то доводи у обавезу да их Градска управа, као пријатељ најбољих, промовише и подржава“, нагласио је Ћосић.

Ћосић је додао да је на данашњем састанку договорена још активнија подршка Градске управе Источно Сарајево Џудо клубу "Фамос", како би такмичари остварили још боље резултате.

Он је члановима Клуба пожелио набоље могуће резултате, уз што мање повреда.

Предсједник Џудо клуба "Фамос" Синиша Лубура захвалио је градоначелнику за досадашњу подршку, као и за све што ће Градска управа учинити у будућности, пошто дјеца у овом клубу само уз подршку локалних и републичких институција могу наставити овим темпом и направити још боље резултате, и то не смао на локалном новоу, већ и на европском, а можда и на свјетском.

Тренер овог клуба Жељко Шиљеговић указао је да је од "Фамоса" у БиХ само успјешнија сарајевска "Босна".

"Ако узмемо у обзир да је то клуб са педесетогодишњом традицијом и великим буџетом, који у својим редовима има 90 одсто купљених такмичара из свих дијелова БиХ, можемо бити задовољни. Без те њихове предности, ми бисмо били убједљиво најуспјешнији клуб у земљи", указао је Шиљеговић.

Он је подсјетио да је Џудо клуба "Фамос" освојио 86 балканских медаља, те да у својим редовима има прваке Балкана у свим категоријама, као и медаљу са Студентског првенства европе.

"Само у посљедње три године имали смо седам медаља са европских купова у сениорској, јуниорској у кадетској конкуренцији. С обзиром да су нас у протеклој години напустили Вук Елез и Игор Врачар, који су сада репрезентативци Србије, ми смо показали да и без њих можемо да будемо најбољи", рекао је Шиљеговић.

Џудо клуб "Фамос" је више пута био најуспјешнији џудо клуб у Републици Српској, а неколико пута је проглашен најбољим спортским колективом општине Источна Илиџа и града Источно Сарајево. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана