Ћосић и Савчић: Изградња споменика жртвама НАТО требало би да буде завршена до 2024. године

Срна
Ћосић и Савчић: Изградња споменика жртвама НАТО требало би да буде завршена до 2024. године

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Градоначелник Источног Сарајева ЛЈубиша Ћосић и предсједник БОРС-а Миломир Савчић истакли су да би до 2024. године, у сарадњи са Владом Републике Српске, требало да буде завршена изградња споменика жртвама НАТО бомбардовања и споменика свим погинулим цивилима у претходним ратовима на подручју Сарајевско-романијске регије.

На данашњем састанку је разговарано о обиљежавању мјеста страдања Срба, активностима које се односе на подршку општинским борачким организацијама, као и о подршци борачкој популацији кроз сарадњу са Владом Српске, саопштено је из Градске управе.

Ћосић је подсјетио да је Градска управа од оснивања подржавала функционисање и рад борачких организација, што ће, како је истакао, бити настављено.

Он је нагласио да ће град Источно Сарајево представљати борце са тог подручја, као и из регије пред Владом Републике Српске у договору са БОРС-ом.

Савчић је захвалио Ћосићу за досадашњу сарадњу и подршку борачкој популацији, а подржао је и напоре градоначелника када је ријеч о захтјевима за уклањање спорних табли у Сарајеву и враћање назива сарајевских улица.

Састанку су присуствовали и представници Регионалног одбора борачких организација Сарајевско-романијске регије.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана