Ћосић: Град не би изгледао овако да нема подршку институција

Срна
Ћосић: Град не би изгледао овако да нема подршку институција

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Источно Сарајево не би изгледало као што данас изгледа да нема подршку Владе и институција Републике Српске, изјавио је данас градоначелник Љубиша Ћосић послије састанка са предсједником Српске Милорадом Додиком.

Ћосић је навео да је данас у Источном Сарајеву разговарао са Додиком о будућим пројектима и да је договорено да Источно Сарајево кандидује пројекте по којем ће се памтити генерација људи која води Републику Српску.

"Сагласили смо да је тунелско повезивање општине Пале са општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа од огромног значаја за Источно Сарајево у дијелу урбаног повезивања и бржег протока људи и роба, али у сваком случају и за овај дио Српске, имајући у виду саобраћајне комуникације", нагласио је Ћосић.

Он је додао и да је добио подршку за пројекат двије гондоле, једне која ће од Пала ићи до Јахорине, као и оне која ће из Источног Новог Сарајева ићи до исте дестинације, за шта ће неопходне гаранције дати Република Српска.

Ћосић је додао да подршка предсједника Додика, који се интересује и за свакодневни живот људи и капиталне пројекте олакшава рад Градске управе, те подсјетио да је Додик прије неколико година купио два стана за угрожена лица са подручја Источног Сарајева.

Ћосић је подсјетио да је на данашњи дан прије 30 година донесена статутарна одлука о формирању српског града Сарајево у Републици Српској, те да су његов развој од тог дана до данас помагале владе Републике Српске и Србије.

Он је напоменуо да се велики дио инвестиција односио на инфраструктурне пројекте, наводећи примјере изградње основних и средњих школа, као и објеката Универзитета у Источном Сарајеву.

"Довољно је погледати зграду Ректората, Музичке академије и студентских домова у Источном Сарајеву који се праве, као и зграду Факултета физичке културе на Палама која се гради, те зграду Полицијске управе чија градња ускоро треба да крене", рекао је Ћосић новинарима.

Градоначелник је истакао да су људи највећи ресурс Источног Сарајева, те изразио наду да ће наставити да развијају како своје породице, тако и цијело Источно Сарајево, а самим тим и Републику Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана