Ћорић против "злурадих" коментара : Аеродром у Требињу ће бити изграђен

Срна
Foto: ГС

ТРЕБИЊЕ- Изградња Аеродрома Требиње није упитна и убрзо ће кренути експропријација земљишта, за шта су већ обезбијеђена средства, изјавио је данас министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић.

Ћорић је са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем обишао локацију у селу Талежа на којој ће се градити аеродром и гдје су почели геолошки радови.

Министар Ћорић је рекао да се на локацији будућег аеродрома изводе геолошки радови за истраживање тла, неопходни за пројектовање, приступне путеве и будуће извођење радова, за шта је Влада Републике Српске издвојила око 370.000 КМ.

"Аеродром ће бити изграђен и то није упитно, иако има неких злурадих коментара по том питању", истакао је Ћорић.

Он је напомеуо да ће град Требиње и друге надлежне институције спровести неопходне активности за изградњу свих објеката и инфраструктуре која је потребна у складу са плановима за наредну годину за изградњу аеродрома.

Ћорић је подсјетио да су претходних мјесец и по дана одржани састанци на највишем нивоу у вези са изградњом аеродрома у Требињу како би се ријешила спорна питања.

"Мислим да немамо пуно отворених питања. Сада треба да потпишемо меморандум између Србије и Савјета министара да би могли да кренемо са изградњом", рекао је Ћорић.

Он није могао да каже када ће тачно почети радови на изградњи аеродрома, истакавши да ће се то знати када буде обезбијеђена сва неопходна документација.

"До тада бих замолио за разумијевање, јер све ово што радимо захтијева неко вријеме и не можемо претпоставити да ли ће се овдје неко задржати седам или мјесец дана на истраживањима или на неким другим пословима", рекао је Ћорић.

Он је похвалио град Требиње, на челу са градоначелником Ћурићем, због спремности да припреме пројекте за путну инфраструктуру.

"Приоритети за сљедећу годину су источна и западна обилазница око града, кружни ток код градске капеле, а разговарали смо и о путу од Требиња према Клобуку, односно ка Никшићу и има ту много више потреба него могућности, али ћемо дефинисати у средњорочном плану у наредних пет-шест година шта ће се још радити", рекао је Ћорић.

Градоначелник Ћурић је истакао да су у току истражни радови тла на локацији будућег аеродрома како би се што квалитетње припремио пројекат и да би се у наредном периоду могли изводити радови.

"Разговарали смо и о источној и западној обилазници око Требиња, пројекту слободне зоне, приступним путевима аеродрому. Све планове и послове које смо започели ћемо у наредном периоду и реализовати, нешто у овој, нешто у сљедећој години", рекао је Ћурић.

Он је додао да се припрема и нацрт буџета града за сљедећу годину и да ће све обавезе које је град планирао у сарадњи са "Путевима Републике Српске" бити уврштене у тај документ.

Ћорић и Ћурић су, осим локације будућег аеродрома у Требињу, обишли и радове на изградњи велике обилазнице - насеље Горица, западну обилазницу и локалитет будуће слободне зоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана