Ћорић, Павловић : Велики инфраструктурни пројекти промијениће начин живота

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР- Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић изјавио је данас да Влада Републике Српске заједно са Приједор има низ озбиљних, великих инфраструктурних пројеката који ће сигурно промијенити начин живота, могућности и перспективе у овом граду.

"Сигурно ћемо већ у идућој години кренути са изградњом ауто-пута Приједор-Бањалука, а већ у овој години радимо рехабилитацију пута између Бањалуке и Приједора", навео је он.

Ћорић је новинарима у Приједору, након састанка са градоначелником Далибором Павловићем, рекао да је разговарано о двије кружне раскрснице и да вјерује да ће брзо бити отклоњени недостаци и да ће се у ући у фазу обезбјеђења средстава за реализацију.

Он је оцијенио да агилност и заинтересованост градоначелника и његових сарадника показују да ће град Приједор бити град завршених пројеката, а не више град започетих, а незавршених инвестиција.

Градоначелник Павловић рекао је да је с министром Ћорићем разговарао о изградњи кружних токова код "Вилака" и на Тешинићу за које ће град израду планске документације завршити у што скоријем року, да би се сагледале могућности Министарства за реализацију тих пројеката.

"Апелујем на грађане који имају земљиште на том подручју да граду изађу у сусрет приликом експропријације", поручио је Павловић.

Он је додао да је за обилазницу, "која стоји 20 година", договорено да град обезбиједи имовинско-правне односе и да се заврши експропријација.

"Онда ћемо видјети у наредном пероду да ли постоји могућност Министарства да се обезбиједе средства и да град и Министарство заједничким снагама заврше пројекат", навео је Павловић.

Он је додао да је град предложио прекатегоризацију пута Трнопоље-Омарска, како би прешао у надлежност предузећа "Путеви Републике Српске", што би граду знатно олакшало одржавање инфраструктуре.

Павловић и Ћорић са сарадницима су посјетили локације "Вилако" и Тешинић, на којима је у плану изградња кружних раскрсница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана