Ћорић отворио 25. Петровдански падобрански куп

Срна
Ћорић отворио 25. Петровдански падобрански куп

ПРИЈЕДОР - На аеродрому Урије у Приједору данас је отворен 25. Петровдански падобрански куп, који је окупио 43 падобранца, односно осам екипа.

Петровдански падобрански куп окупио је падобранце из Њемачке, Аустрије, Италије, Словеније, Србије, Хрватске, Црне Горе, БиХ и Пољске. Будући да екипе нису комплетне, међу њима има и микс екипа, односно један тим чине падобранци из више земаља.

Падобрански куп је отворио министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић за кога је, како је наво, задовољство било видјети такмичаре из девет земаља.

“Мислим да је ово један од првих међународних догађаја који је одржан на просторима Републике Српске и радује ме што је ово 25. куп по реду. Претходне године куп није одржан због пандемије вируса корона, а и ове године је било одређених потешкоћа у организацији”, навео је Ћорић, који је и директор купа.

Он је сигуран да ће Влада Републике Српске и град Приједор препознати овај труд, рад и вољу организатора, који раде на домаћински начин, у најбољој намјери да се ово такмичење одржава и убудуће.

Спортски директор такмичења Зоран Средић рекао је да је ове године број учесника нешто мањи од планираних и најављених.

“Остварили смо контакт са шездесетак падобранаца. Тренутно их је 43 у осам екипа, тако да радимо према програму - осам скокова по такмичару и полуфинале и финале”, појаснио је Средић.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић је истакао да 25. Петровдански падобрански куп довољно говори о томе да Приједор има традицију када је ријеч о падобранству.

“И овај куп и наш аеро-клуб су понос нашег града. Да је ријеч о великој традицији говори то да смо у ово вријеме, када је кретање ограничено, успјели да окупимо све те људе на једном мјесту да се такмиче”, рекао је новинарима Павловић и такмичарима пожелио добре резултате и да се догодине окупе у још већем броју.

Организатор Петровданског падобранског купа је Аеро-клуб “Приједор”, а покровитељи су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и град Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана