Ћорић: Градски менаџер у Бијељини мора бити нестраначка личност

Срна
Ћорић: Градски менаџер у Бијељини мора бити нестраначка личност

Бијељина - Предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић сматра да идеја о увођењу функције градског менаџера има одређене позитивне аспекте, али само уколико буде ријеч о професионалцу, а не страначком кадру.

Коментаришући најаву градоначелника Бијељине Миће Мићића о увођењу функције градског менаџера, Ћорић је рекао да сама идеја има смисла само уколико буде спроведена досљедно, као и да му је драго што је градоначелник спреман да препише и усвоји позитивне идеје без обзира на то што оне долазе и од СНСД-а.


"Бијељина, као други највећи град у Републици Српској, треба да има некога ко ће искључиво бити посвећен правилном и професионалном руковођењу и развојним пројектима. Ми ћемо подржати ову идеју, али само уколико буде ријеч о особи доказаних личних и професионалних квалитета, истакнутом професионалцу из области реалног сектора, који заиста може донијети позитивне помаке", навео је у саопштењу Ћорић, који је и шеф одборничког клуба СНСД-а у градској Скупштини.

Он је навео да је градски менаџер функција која одавно постоји у великим градовима у свијету и региону, као и у Бањалуци, али је изразио бојазан да ће та функција, као и све руководеће позиције у градској администрацији у Бијељини, бити политички обојена и дата неком подобном кадру из СДС-а или ПДП-а.

"Искуство нам, нажалост, говори да ће градски менаџер вјероватно бити неко од страначког кадра СДС-а или ПДП-а који се неће водити интересима грађана Бијељине, него ће бити страначки пулен и послушник. То ће обесмислити функцију градског менаџера и учинити је непотребном, па чак и штетном", упзорио је Ћорић.

Он је рекао да је његов став то да у градској управи већ постоји превише "којекаквих" руководилаца, шефова, начелника, савјетника и слично.

"Вјерујем да тај став дијели и народ у Семберији. Сигурно нам не треба још једна висока плата која ће бити на терету грађана само да би се пред изборе жухљебио неко од страначких апаратчикаж", каже Ћорић.

Ћорић је закључио да потребе за градским менаџером у Бијељини не би ни било када би они који су изабрани и именовани за најодговорније функције у граду били одговорни и радили посао у интересу свих грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана