Чордаш: Крајем љета биће ријешено стамбено питање 37 избегличких породица у Зворнику

СРНА
Foto: СРНА

ЗВОРНИК - Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш изразио је данас у Зворнику очекивање да ће стамбена зграда из програма ЦЕБ два у зворничком насељу Каракај бити завршена до краја љета, у коју ће уселити 37 породица.

Чордаш је, након разговора са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем, изјавио новинарима да је у ову стамбену зграду, чију изградњу финансира Влада Републике Српске, уложено два милиона КМ, док је за опремање зграде за кориснике алтернативног смјештаја предвиђено 120.000 КМ.

Он је додао да је и град Зворник учествова са значајним средствима.

Чордаш је најавио да ће за десетак дана бити расписан јавни позив за градове и општине које су за ову годину прошле на Влади Републике Српске, међу којима је и град Зворник, за наставак рјешавања стамбеног збрињавања лица из алтернативног смјештаја.

Истичући да ће град Зворник припремити пројекте за ову намјену, Чордаш је навео да Републички секретаријат са градом Зворником има изузетну сарадњу на плану стамбеног збрињавања и рјешавања популације из алтернативних смјештаја.

Чордаш је нагласио да Републички секретаријат има редовне активности као што су одрживи повратак.

Градоначелник Стевановић изјавио је да је изградња овог стамбеног објекта уговорена на вријеме, да неће бити додатних поскупљења због повећања цијена грађевинског материјала, те да ће бити завршена крајем љета, док се, након опремање, очекује усељење потенцијалних корисника.

Истичући да ће потреба за оваквим становима бити и након усељавање овог објекта, Стевановић каже да ће град Зворник, заједно са Републичким секретаријатом и директором Чордашем, настојати да кандидује изградњу још једног објекта на парцели која је остављена поред постојећег.

Стевановић је потврдио да ће, након усељења ових 37 породица, остати да се у наредном периоду стамбено обезбједи још око 25 породица.

Стевановић и Чордаш су посјетили стамбени објекат који се гради у Каракају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана