Чланови УДДК Гацко показали хуманост у Београду и Невесињу

Милош Васиљевић
Foto: ГС

ГАЦКО - Удружење добровољних давалаца крви Гацко (УДДК) протеклих дана одазвали су се на двије велике акције у Београду , односно Невесињу, гдје су даривали најдрагоцјеније капи течности и то 30 доза.

У августу су учествовали на више акција, наглашава то за "Глас Српске" предсједник удружења Мирослав Хрго Вуковић.  По броју доза издвојио је посјету црногорској општини Плужине, а крв су даривали и у Мостару.

-  Август је традицонално пун акција, тако је било и ове године. Ту смо увијек на услузи свим трансфузиолошким службама  када год затреба. У Невесињу смо имали велику акцију јуче, прије тога и у београдској општини Чукарица за потребе транфузије Војномедицинске академције. У Плужинама смо дали 77 доза, што је озбиљан број доза - рекао је Вуковић.

Додаје да је њихова мисија хуманост и солидарност, а УДДК "Гацко"је из године у годину све бројнији. Осим редовних акција у Херцеговини, у септембру имају заказане и ван наше земље.

- Много је акција на које имамо позиве, а трудимо да се одазовемо на већину акција. Већ почетком септембра смо у Јагодини, а биће их још најмање  четири – пет у септембру - рекао је Вуковић.

Чланови УДДК " Гацко", којих има око 300 ове године даривали су већ око 500 доза крви и на томе не желе да стану. Једна доза некада значе  три спасена живота, што говори да су на испиту хуманости положили испит. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана