Чланови србачког Удружења “Извор” путовање у Црну Гору: Бесплатно љетовање за 30 дјеце

Д. Ј.
Чланови србачког Удружења “Извор” путовање у Црну Гору: Бесплатно љетовање за 30 дјеце

СРБАЦ - Дјеца са потешкоћама у развоју из србачког удружења “Извор”, њих 30 у пратњи родитеља, први пут ће ове године организовано отпутовати на љетовање у Црну Гору.

Предсједница удружења Мира Татић каже да ће малишани боравити у Игалу од 31. јула до 7. августа, у Институту за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Симо Милошевић”, гдје ће имати обезбијеђен бесплатан смјештај и храну.

- Средства прикупљамо већ неколико мјесеци од разних донација а највише су нам помогли Влада Републике Српске, Министарство здравља и социјалне заштите, Савез “Менерали”,  општина Србац и мјештани Миле Ракић из Бајинаца, Драган Татомир и Зоран Дабић из Српца који сваког мјесеца уплаћују одређена средства за помоћ нашем удружењу. До сада смо прикупили око 12.000 КМ - рекла је Татић и додала да ће дјеци на услузи 24 сата бити доступно медицинско особље института.

У просторијама “Извора” се тренутно одвијају терапије, креативне радионице и друга друштвена дешавања, а ове активности ће трајати до 29. јуна. Током љетног распуста објекат ће бити окречен и  уређен како би у септембру био спреман за почетак нове школске године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана