Чланови Рукометног клуба Калуђер у хуманој мисији: Печенице и пакети за радоснији Божић

Ј. К.
Чланови Рукометног клуба Калуђер у хуманој мисији: Печенице и пакети за радоснији Божић

БАЊАЛУКА - Чланови Рукометног клуба Калуђер из Бањалуке и ове године одлучили су да уљепшају божићне празнике најугроженијим породицама са подручја града, којима су уз пакете са основним животним намирницама даровали и печенице.

Ови хуманитарци четврту годину заредом настављају неуморно да помажу онима којима је помоћ племенитих људи пријеко потребна.

- У оквиру већ традиционалне хуманитарне акције “Даруј за Божић” јуче смо обрадовали 21 породицу на подручју града Бањалука и том приликом им уручили пакете у вриједности од око 250 марака. Свакој породици смо уз пакет даровали и печеницу - поручили су из Калуђера.

Додали су да им је посебно драго што су успјели свима уручити печенице, да би најрадоснији хришћански празник дочекали како доликује.

- Осим породица уручили смо и помоћ Удружењу грађана “Мозаик пријатељства” из Бањалуке, као и Дому за дјецу и омладину без родитељског старања “Рада Врањешевић” - казали су у РК Калуђер.

У хуманој мисији током цијеле године чланови овог клуба истичу да посебно пред вјерске празнике настоје да обрадују и помогну социјално-угроженим суграђанима и на тај начин им поруче да нису сами.

- Задовољни смо јер смо успјели да прикупимо више од 10.000 марака и надамо се да ћемо овакве хуманитарне акције спроводити још много година - поручили су из Калуђера и захвалили свим хуманистима који су се одазвали њиховом позиву да заједно уљепшају празнике онима којима је помоћ најпотребнија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана