Чланови “Јаворине” помажу старијој популацији

Срна
Чланови “Јаворине” помажу старијој популацији

ПАЛЕ - Планинарско друштво “Јаворина” са Пала уручило је данас донацију у храни и личној хигијени брачном пару Југовић, који је загазио у дубоку девету деценију живота, а због појаве вируса корона не смију излазити напоље.

“Дједа је на постељи, а бака тешко покретна”, рекао је Срни секретар Планинарског друштва Симо Терзић, који је данас уручио помоћ.

Он каже да су чланови друштва, због немогућности организовања планинарских акција, одлучили да достављају храну, хигијенска средстава и лијекове старијој популацији која живи у забаченим дијеловима општине Пале и мјестима са слабом путном инфраструктуром.

Наводећи да чланови “Јаворине” помажу и онима који немају или чији потомци не живе са њима у истом мјесту, Терзић је апеловао на људе да им јаве уколико познају особе старије од 65 година без родбине, како би могли брзо и адекватно реаговати.

Он је нагласио да су се чланови планинарског друштва договорили да до краја ванредног стања дјелују као волонтери.

“Никада нам није било потребније него сад да будемо људи”, рекао је Терзић.

Становници општине којима је потребна помоћ могу се обратити Планинарском друштву “Јаворина” за помоћ на бројеве телефона 066/149-907 Симо Терзић или 065/911-710 Огњен Чворо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана