ЦКУД "Лепа Радић": Орден Његоша трећег реда обавезује на још бољи рад

Срна
Foto: ЦКУД/ "Лепа Радић"

ГРАДИШКА - Предсједник Централног културно-умјетничког друштва /ЦКУД/ "Лепа Радић" из Градишке Давор Симишић изјавио је Срни да је Орден Његоша трећег реда којим је ово друштво поводом Дана Републике - 9. јанаура одликовао предсједник Милорад Додик, изузетна част, али и обавеза да се постижу још бољи резултати.

Симишић је напоменуо да су и сва досадашња признања била потврда доброг рада овог друштва.

Он је истако да, осим 70 година постојања и чињенице да су са 650 чланова најбројније друштво у Републици Српској, ЦКУД "Лепа Радић" издавајају добар педагошки рад и брига за очување хероине по којој и носе име.

Симишић је навео да су до сада реализовали бројне пројекте, те да је у овој години планирано опремање гардеробе ЦКУД и још многе активности.

Предсједник Српске Милорад Додик је поводом Дана Републике - 9. јануара одликовао заслужне грађане и институције.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Република српског народа у БиХ.

Српску су основали српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали статус конститутивног народа. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана