Чишћење канализације у Градишкој послије 40 година

М. В.
Чишћење канализације у Градишкој послије 40 година

Градишка - Захваљујући донацији Владе РС од 1,5 милиона марака Комунално предузеће “Водовод” из Градишке започело је темељно снимање и чишћење канализационе мреже у овом граду.

У овом предузећу наводе да је овај посао од велике важности за даљу санацију канализационих водова, с обзиром на то да нису чишћени више од 40 година. Директор “Водовода” Сандро Зеничанин је истакао да је већи дио канализационих инсталација запуштен и оштећен те нагласио да је планирано да снимање и чишћење канализационе мреже у дужини од 30 километара буде завршено до краја љета.

Према његовим ријечима, у наредне четири године у плану је изградња канализационе мреже којом ће бити обухваћено вишеструко веће подручје од садашњег, изградња пречистача за фекалије у Мачковцу и заштита извора питке воде у Жеравици.

- Њемачка Развојна банка нам је обезбиједила донацију од 21 милион КМ, а Швајцарски секретаријат за економске послове (СЕКО) донацију од осам милиона марака плус Влада РС 1,5 милиона КМ. Овим донацијама, те рачунајући на помоћ Градске управе и властита средства, сигурни смо да ћемо урадити планиране капиталне послове - истакао је Зеничанин.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана