Ћиро стигао у Вишеград

Срна
Ћиро стигао у Вишеград

Вишеград - Туристички воз "Ћира" данас је са туристима из Аустрије стигао са Мокре Горе на стару жељезничку станицу у Вишеград.

Бранислав Андрић из Туристичке организације Вишеград рекао је да је ово прва вожња "Ћире" од Мокре Горе до Вишеграда након радова који су се изводили на санацији оштећења прагова ускотрачне трасе.

Он је навео да су технички контролори из Жељеница Републике Српске изашли на терен и установили да је пруга сигурна за несметане туристичке вожње.


"Данашњу вожњу популарним жЋиромж иницирали су туристи из Аустрије заједно са Драганом Јовановићем, љубитељем жељезница из Београда и власником фирме жБалкан романтикж, која је организовала долазак групе", напомиње Андрић.

Он је рекао да туристи из Аустрије планирају да направе програм и доведу групе туриста да у Вишеграду бораве неколико дана да би се љубитељи жељезница упознали о чарима овог краја.

Андрић је додао да очекује да ће редовни поласци на релацији Мокра Гора - Вишеград - Мокра Гора почети од јула ове године, како је раније најављено у Жељезницама Републике Српске.

"Вишеград спремно дочекује туристе, а ово је један доживљај више за наше госте који долазе из цијеле Европе и шире", нагласио је Андрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана