Цицовић: Фестивал "Лицидерско срце" у функцији очувања идентитета

Срна
Цицовић: Фестивал "Лицидерско срце" у функцији очувања идентитета

ВИШЕГРАД - Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађан Цицовић изјавио је да је фестивал "Лицидерско срце", који се вечерас одржава у Андрићграду, у функцији очувања идентитета, културе, традиције и обичаја, те да заузима посебно мјесто у програму рада овог представништва.

-Учешће дјеце од осам до 16 година на овом фестивалу гаранција је да смо на правом путу, да градимо праве темеље, идентитетске, и да ћемо сигурно на најљепши начин сачувати нашу културу и традицију, а када се она размјењује са свим учесницима, то је гаранција да ћемо на прави начин представити Републику Српску и показати да је то адреса у коју треба долазити и да ширимо љубав, градимо мир, стабилност и будућност - рекао је Цицовић.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да фестивал има велики значај, јер постоји 13 година, а за то вријеме учесници који су раније долазили створили су слику о Републици Српској.

-Велика захвалност Цицовићу и начелнику општине Младену Ђуревићу што су истрајали свих 13 година да млади из цијелог свијета долазе у Републику Српску и да буду наши најбољи амбасадори - истакао је Шулић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић примио је учеснике фестивала "Лицидерско срце", пожељевши им угодан боравак у Вишеграду.

Ђуревић је истакао да је ово лијеп догађај не само за Вишеград него и за Републику Српску, истичући да ће овај фестивал опстати и сигурно из године у годину бити све бољи.

-Ове године имамо велики број гостију и прилика је да захвалим Влади Републике Српске, Министарству трговине и туризма, као и Представништву Републике Српске у Србији на великој помоћи да би овај фестивал опстао, а свакако захвалност и Андрићграду - рекао је Ђуревић.

Члан Организационог одбора фестивала Ивана Цветковић рекла је да је веома важно када први човјек града сачека учеснике и пожели им добродошлицу.

-То је осјећај срдачности, добродошлице, а тај осјећај је заиста такав када је у питању Вишеград. Фестивал се ове године одржава по 16. пут, а по 13. пут у Вишеграду, односно у Републици Српској и сваки пут је све веће задовољство сарађивати овдје јер сви понесу најљепше утиске - истакла је Цветковићева.

Учесник фестивала Линда Анатова из Чешке рекла је да је ово прелијеп фестивал на којем учествују и одакле носе најљепше успомене.

Након пријема, улицама Вишеграда биће одржан свечани дефиле, након чега ће концерт бити одржан у Андрићграду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана