Чесмовача стиже у 400 домаћинстава рогатичке мјесне заједнице Стјенице

С. М.
Чесмовача стиже у 400 домаћинстава рогатичке мјесне заједнице Стјенице

Рогатица - На радост мјештана рогатичке мјесне заједнице Стјенице градња водовода, за којег у овој општини кажу да је инвестиција вијека, напредује по плану, а до краја године чесмовача би требало да потекне у великом броју домаћинстава

Захваљујући пројекту вриједном 4,5 милиона марака, вода ће стићи до више од 400 кућа. Ријеч је о пројекту у који је укључена и општина Соколац, а воду ће добити 17 села и 21 заселак у Стјеницама, те три села и пет заселака у Сокоцу.

- Велики дио радова је урађен и до краја године вода би требало да потекне у многим домаћинствима ових од памтивијека безводних крајева у којима је жеђ мјештана и њихове стоке гашена из бунара - казала је пројект менаџер на овом инфраструктурном објекту Данка Соколовић.

У оквиру прве фазе радова изграђен је, између осталог, базен на брду Витањ, друга фаза за коју се обављају интензивне припреме предвиђа градњу цјевовода, док у трећој, највјероватније догодине, треба да буде урађен базен у селу Врбарје капацитета 50 метара кубних. Новац за реализацију овог пројекта обезбјеђују се "у ходу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана