Централна банка БиХ: У децембру конференција "Економиста: свијет у 2022."

Срна
Foto: гс

САРАЈЕВО- Централна банка БиХ као институција партнер најављује конференцију "Економиста: свијет у 2022", која ће бити одржана 9. децембра у Сарајеву.

Циљ конференције је да се конструктивним дијалогом између представника економских институција, власти, дипломатске и пословне заједнице, дају анализе и погледи на привредни и политички амбијент, инвестициону климу, као и на развој друштва у цијелости.

"Кроз панел-дискусије биће тражени одговори на питања који нас изазови очекују у 2022, на који начин ће се свјетска и економија БиХ опоравити од посљедица глобалне пандемије вируса корона и какве су економске перспективе земље", наводе из Централне банке.

Конференцију организује компанија "Колор медија комјуникејшн", у сарадњи са Централном банком, те уз подршку британске Амбасаде и Делегације ЕУ у БиХ, а окупиће водеће економске експерте, привреднике и носиоце највиших јавних функција, као и представнике дипломатске заједнице у БиХ.

Догађај, који ће отворити гувернер Централне банке Сенад Софтић, сумираће текућу годину закључцима о економском, пословном и политичком амбијенту БиХ и отворити питања од значаја у наредној години.

На конференцији ће бити промовисан престижни британски магазин "Економист", који покреће своје годишње издање први пут и у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана