Центар за посјетиоце “Пецка”: Заједничким снагама штите природу и развијају туризам

Ј. К.
Центар за посјетиоце “Пецка”: Заједничким снагама штите природу и развијају туризам

МРКОЊИЋ ГРАД - Шуме нису само фабрике за производњу дрвне сировине, оне нам обезбјеђују воду и ваздух, штите нас од ерозија, бујица, поплава, а имају социјално и естетско значење за човјека.

Речено је ово јуче у “Пецки” поводом Свјетског дана шума и завршетка пројекта развоја дестинације Динарика. 

Предсједник асоцијације “Greenways” и управник Центра за посјетиоце “Пецка” Боро Марић рекао је за “Глас Српске” да су поводом Свјетског дана шума у новозаштићеном Споменику природе “Врела Сане”, у сарадњи са “Шумама РС” и шумским газдинством из Мркоњић Града и Рибника потписали споразум о заједничкој сарадњи.

- Симболично смо са гимназијалцима из Мркоњић Града организовали садњу дрвећа и уређење центра “Пецка” - рекао је Марић.

Јуче је завршен и пројекат финансиран кроз програм “EU4Bussines“, “Зелена дестинација” у горњем току ријека Сане и Пливе, а према ријечима Марића са представницима домаћинстава и фирми који се баве угоститељством и туризмом потписан је Меморандум о сарадњи на заједничком дјеловању на подручју Динарике.

Менаџер пројекта “EU4Bussines“ Наташа Арежина каже да је ово први пројекат ЕУ који имплементира општина Мркоњић Град, а његова вриједност је већа од 240.000 евра. Додала је да иза овог пројекта остаје инфраструктура и сет дигиталних алата попут платформи које ће послужити за маркетинг и онлајн продају производа који буду у Динарици.

Начелник Мркоњић Града, Драган Вођевић каже да је ово значајан пројекат који су подржавали од самог почетка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана