Центар средњих школа “Петар Кочић” из Српца: Мале матуранте упознају са занимањима

Д. Ј.
Центар средњих школа “Петар Кочић” из Српца: Мале матуранте упознају са занимањима

СРБАЦ - Центар средњих школа “Петар Кочић” из Српца у школској 2023/2024. години планира уписати 108 ученика у пет одјељења, према плану уписа који је одобрило Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Предвиђен је упис 16 ученика у општи смјер гимназије, по 12 ученика у занимања бравар-заваривач и механичар мехатронике, пнеуматике и хидраулике, 24 ученика за занимање царински техничар, 20 за трговце и по 12 ученика за занимања конобар и кувар.

- У току априла спроводићемо активности у вези с професионалном оријентацијом и информисањем ученика средњих и основних школа. Наша стручна служба ученицима деветих разреда презентоваће информације о условима уписа, а осим ученика и наставника, састанцима би требало да присуствују и родитељи како би све евентуалне дилеме одмах биле ријешене - рекао је директор школе Миленко Живанић.

Он додаје да ће се организовати и Дан отворених врата 28. априла у средњошколском центру на којем ће основци присуствовати едукативном програму кога ће организовати ученици средње школе, а након тога ће професори упознати ученике с образовним профилима које нуди школа и детаљним информацијама о могућностима запослења, наставка школовања и слично.

- Очекујемо бројне сугестије и примједбе и надамо се да ћемо заједничким напорима испоштовати стратегију демографског развоја општине Србац и настојање да ученици упишу нашу школу како би допринијели свеопштем напретку и прогресу наше заједнице - рекао је Живанић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана