Челинац: Служена литургија и положени вијенци погинулим борцима

Срна
Челинац: Служена литургија и положени вијенци погинулим борцима

ЧЕЛИНАЦ - Челинац данас прославља Дан општине и крсну славу Сабор Светог архангела Гаврила, па је тим поводом служена Света литургија и положени су вијенци у спомен-капели за 220 погинулих бораца.

Предсједник општинске Борачке организације Далибор Вујичић рекао је да не смију бити заборављени лик и дјело бораца који су живот дали за Крст часни, слободу златну и Републику Српску.

“Наша је обавеза према погинулим борцима да наставимо да чинимо бољом Републику Српску, јер ономе ко не види своју прошлост, пише се лоша будућност. Република Српска је светиња коју морамо чувати. У одбрамбено-отаџбинском рату смо били јединствени и сложни, а ту слогу морамо показати и у данашње вријеме”, истакао је Вујичић.

Старјешина челиначке парохије протојереј Радивоје Вујанић рекао је да се данас присјећају храбрости страдалих, али и завјетују да их прошлост неће паралисати.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић упутио је честитку свим грађанима поводом Дана општине.

“Користим ову прилику да свим нашим грађанима честитам Дан општине, да онима који славе Светог архангела Гаврила честитам славу и зажелим да идуће године цјелокупна атмосфера буде другачија, да будемо слободни од свих брига и проблема и да организујемо све оно што на неки начин украшава ове љетње дане у Челинцу”, поручио је Зељковић.

Вијенце су у спомен-капели положили представници општине, Борачке организације и породице погинулих бораца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана