Челинац: Почела нова школска година, начелник традиционално са првачићима

Г.С.
Челинац: Почела нова школска година, начелник традиционално са првачићима

ЧЕЛИНАЦ - Школско звоно јутрос је у свим школама на подручју Челинца означило почетак нове школске године.

Нова знања и обавезе, стари и нови другари, наставници и учитељице дочекали су своје ђаке, па и оне најмлађе, који су у пратњи родитеља по први пут сјели у школске клупе. Они су своју радост данас подијелили и са руководством локалне заједнице које већ традиционално на овај дан долази да им пожели срећан почетак школе и том приликом уручи симболичне поклоне.

Централну основну школу „Милош Дујић" у Челинцу и подручно одјељење у Опсјечком посјетио је начелник општине Владо Глигорић.

 

Начелник је пожелио првачићима срећан полазак у школу, те искористио прилику да свим школарцима, просвјетним радницима и запосленима у школству пожели добро здравље и много успјеха у новој школској години.

„Као представници локалне заједнице трудимо се да у сарадњи са ресорним министасртвом обезбиједимо све што је неопходно за наставни процес, почевши од материјално-техничких услова у објектима, али и свега осталог потребног током једне школске године", рекао је Глигорић и додао да је приведена крају и градња новог школског игралишта код централне основне школе у Челинцу.

 

За наредни период начелник најављује наставак вањског уређења школе и низ других активности.

„Наравно, то се не односи само на школу „Милош Дујић", већ и на школе у Јошавци и Укрини, као и на подручна одјељења", нагласио је Глигорић.

Са ђацима у школи „др Младен Стојановић" у Јошавки дружила се замјеник начелника Милијана Топић, док је ђаке у школи „Новак Пивашевић" у Дубрави Старој посјетио предсједник Скупштине општине Дејан Куртиновић.

У школској 2024/25. години, у први разред Основне школе „Милош Дујић" у Челинцу уписан је 91 ученик, од чега 75 у централној школи, 13 у подручном одјељењу у Опсјечком, једно у Милошеву и два у Поповцу.

 

У први разред Основне школе „др Младен Стојановић" у Јошавци уписано је 28 ученика, од чега у централној школи 12, у подручном одјељењу у Бранешцима шест, Црном Врху и Каменици по три, те у Брезичанима и Јошавци Горњој  по два ученика.

Први разред школске 2024/25. године у школи „Новак Пивашевић" похађаће 14 ученика, од чега осам у централној школи, два у Шњеготини Средњој, један у Шњеготини Доњој и три ученика у Шњеготини Великој.

Средња школа

Ове године у први разред Средњошколског центра „Челинац" уписана су 102 ученика за сљедећа занимања: медицински техничар (32), економски техничар (28), техничар рачунарства и програмирања (18) и техничар цнц технологија (24).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана