Челинац: Двоје новозаражених, укупно 12 обољелих

Срна
Челинац: Двоје новозаражених, укупно 12 обољелих

У општини Челинац су од посљедњег епидемиолошког извјештаја потврђена још два случаја заразе вирусом корона, чиме је укупан број заражених повећан на 12, констатовано је на данашњој сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.

- Сви заражени су смјештени у предвиђене карантинске и здравствене установе, из познатих су кластера заразе и осјећају се добро - рекао је командант Штаба за ванредне ситуације и начелник општине Челинац Момчило Зељковић.

Он је додао да је под здравственим надзором тренутно 211 особа.

У општински карантин је од његовог оснивања било смјештено 45 особа, а тренутно је збринуто једно лице.

Током празничних дана није било кршења мјера изолације, али су за непоштовање полицијског часа издата два прекршајна налога.

С обзиром на чињеницу да је у Челинцу потврђен први случај заразе вирусом корона код малољетног лица, Штаб је упутио допис надлежним републичким институцијама којим су затражене инструкције за поступање у случајевима заразе дјеце која немају симптоме болести, а која би према општем протоколу требало да буду смјештена без пратње родитеља у Студентски центар “Никола Тесла” у Бањалуци.

Из Штаба су се одлучили на овај корак јер желе омогућити оптималне услове и адекватну здравствену заштиту за сваког свог суграђанина, поготово у садашњој специфичној ситуацији.

Раст броја заражених у посљедњих неколико дана је разлог због чега је упућен још један апел Челинчанима да и даље досљедно поштују мјере и препоруке и да није вријеме за попуштање дисциплине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана