Челинац: Двоје новозаражених, продужене мјере забране

Срна
Челинац: Двоје новозаражених, продужене мјере забране

ЧЕЛИНАЦ - У Челинцу су потврђена два нова случаја заразе вирусом корона, чиме је укупан број обољелих повећан на шест, рекао је данас Срни начелник општине Челинац Момчило Зељковић.

Ријеч је о два мушкарца, једном млађе и другом старије животне доби.

“Пацијент млађе животне доби смјештен је у студентски центар жНикола Теслаж, док је други пацијент с обзиром на старосну доб смјештен на одјељење пулмологије Универзитетског клиничког центра Републике Српске”, истакао је Зељковић и додао да је под здравственим надзором тренутно 207 особа, док су три лица излијечена.

Зељковић, који је и командант општинског Штаба за ванредне ситуације, донио је закључак којим су уведене забране и ограничења продужавају до 28. априла.

Он је позвао суграђане да задрже дисциплину и истрају у спровођењу мјера и препорука, како се са доласком топлијег времена не би погоршала епидемиолошка ситуација, која је, према његовим ријечима, још под контролом.

Забрањена је продаја помоћу апарата за самопослуживање (аутомата за кафу и остале напитке) инсталисаних на јавним површинама, бензинским и плинским станицама.

Током протеклог викенда у Челинцу није било кршења полицијског часа, нити мјера изолације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана