Бузар: 83 мигранта у Липи у превентивној изолацији

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Укупно 83 мигранта, која су из Бихаћа премјештена у камп у српском селу Липа, након проласка медицинске тријаже смјештена су у простор превентивне изолације због мјера предострожности и контроле здравствено-епидемиолошке ситуације, рекао је Срни замјеник директора Службе за послове са странцима БиХ Мирсад Бузар.

Бузар је рекао да су мигрантима у шаторском насељу Липа одмах обављени медицински прегледи и обезбијеђени достојанствен смјештај и животне неопходности.

Он је подсјетио да су у привремено шаторско насеље на локалитету Липа код Бихаћа измјештена 83 мигранта из напуштених и девастираних објеката из центра града.

Бузар је истакао да су у овој групи миграната пронашли и три малољетника без пратње, због чега су одмах укључили и надлежни Центар за социјални рад Бихаћ, с циљем одређивања старатеља и њихове заштите.

"Наши инспектори су извршили контролу у шест напуштених и девастираних објеката у центру Бихаћа, у којима смо затекли 83 мигранта", рекао је Бузар.

Служба за послове са странцима јуче је саопштила да ће у наредном периоду интензивирати спровођење оперативних активности у ужем подручју града Бихаћа, те ће се измијештање миграната спроводити у складу са расположивим смјештајним капацитетима у привременом шаторском насељу у српском селу Липа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана