Буквари и сликовнице за србачке првачиће

Д. Ј.
Буквари и сликовнице за србачке првачиће

СРБАЦ - За 140 првачића из Српца наредних дана биће подијељени буквари и сликовнице под називом “Пажљивкова правила у саобраћају” који су обезбијеђени уз помоћ агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Србије.

Директорка Основне школе “Доситеј Обрадовић” из Разбоја, Силвана Секулић каже да ће уџбеници бити од користи најмлађима како би обратили већу пажњу у саобраћају и безбједније долазили и одлазили из школе.

- Код наше централне школе сваког дана велика је фреквенција возила приликом завршетка прве и почетка друге смјене и потребно је да сви учесници у саобраћају, од дјеце и родитеља, па све до возача обрате максималну пажњу. Било би добро да се на овој дионици, поред постојећег, постави барем још један пјешачки прелаз - истакла је Секулићева.

Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић рекао је да ће се ускоро поставити одређена врста свјетлосне сигнализације код школа у Разбоју, Ситнешима и Кобашу.

 - У сарадњи са Савјетом за безбједност саобраћаја покушаћемо пронаћи нове методе како бисмо у близини школе у Разбоју возаче додатно упозорили на ђаке који прелазе коловоз - рекао је Михољчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана