Букосавље: Уклоњена дивља депонија у ромском насељу

Срна
Букосавље: Уклоњена дивља депонија у ромском насељу

Вукосавље - У ромском насељу Модрички Луг у општини Вукосавље данас је завршен пројекат "Уклањање дивље депоније" који су са 3.500 КМ финансирале Међународна хуманитарна организација "Кер интернешнел" и општина.

Предсједник Скупштине општине Вукосавље Јосип Суваљ рекао је да је депонија смећа, која је била удаљена 1.000 метара од насеља, угрожавала здравље више стотина становника Модричког Луга од којих је велики број дјеце.

Суваљ је навео да је у оквиру пројекта, чији је циљ побољшање услова живота ромске популације у Вукосаљу, уклоњено смеће и насута земља, те постављена заштитна ограда на површини од 1.000 метара квадратних.

"У сарадњи са невладиним организацијама управа Вукосавља тражиће донаторе за изградњу игралишта и постављање клупа на простору бивше депоније", навео је Суваљ, који је и координатор пројекта.

Службеник организације "Кер интернешнел" из Сарајева Јадранка Миличевић нагласила је да је организација пројектом "Опоравак од поплава" након прошлогодишњих поплава донирала 500.000 евра појединцима и организацијама у Републици Српској и Федерацији БиХ.

"Организација је помогла појединцима и организацијама, посебно мањинским групацијама", рекла је Милићевићева и истакла да се, осим Вукосавља, пројекти реализују у Тузли, Градачцу, Бијељини, Добоју и Прњавору.

Сњежана Мирковић, предсједник Удружења "Романи чеј - Ромска дјевојка" из Прњавора, које је партнер у пројекту, рекла је да ће ова организација, која дјелује и на подручју Вукосавља, тражити донаторе за наставак пројекта, као и за друге пројекте који ће побољшати живот становника Модричког Луга, посебно дјеце која ће, умјесто на улици, слободно вријеме проводити на спортском терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана