Bујице причиниле штете и изазвале проблеме у Сребреници

Срна
Bујице причиниле штете и изазвале проблеме у Сребреници

Сребреница - Пролом облака и јака киша која је више од три часа непрекидно падала у Сребреници изазвали су бројне и снажне бујице које су причиниле штете на локалним путевима, усјевима и објектима.

Према подацима Цивилне заштите ове општине, бујице су нанијеле муљ, камење, грање и отпад на путеве, а дијелови многих локалних путева претворени су у точила, јер је вода изровила канале па су непроходни за саобраћај.

Село Кутузеро је одсјечено као и неки засеоци у мјесној заједници Сућеска до којих се не може доћи возилима док се не санирају оштећења која су бујице начиниле.

У Сребреници је вода ушла у подруме многих кућа и других објеката и власници јутрос испумпавају воду, а ријечица Крижевица однијела је неколико десетина метара квадратних метара земљишта.

Бујице су са неких стрмих њива однијеле усјеве, а на оранице у равници нанијеле су муљ и заплавиле их па је неизвјесно да ли је род на тим њивама потпуно уништен.

До прекида снабдијевања струјом и водом у овој општини није долазило, а раде и телефонске и интернет везе и саобраћај се одвија регионалним путевима редовно.

Из Цивилне заштите упозоравају возаче да опрезно возе, јер због муља и грања, те одрона на појединим дионицама овдашњих путева проходна је само једна коловозна трака.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, у Сребреници је у протекла 24 часа пало 50 литара кише по метру квадратном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана