Буџетски суфицит општине Челина 25.000 КМ

Срна
Буџетски суфицит општине Челина 25.000 КМ

Челинац - Одборници Скупштине општине /СО/ Челинац усвојили су извјештај о остварењу буџета и утрошку средстава текуће буџетске резерве за 2016. годину у износу од 25.000 КМ.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић рекао је послије јучерашње сједнице да је у прошлој години остварен скроман суфицит у буџету и да ће та средства бити усмјерена на отплату дугова из ранијег периода.


"Дошло је до повећања прихода од ПДВ-а и пореза на лична примања, као и увећања прихода од продатих шумских дрвних сортимената", навео је Зељковић.

Одборници су позитивним оцијенили извјештај предузећа "Градско гријање" и похвалили напоре радника да систем учине одрживим током зимског периода, иако су били суочени са бројним проблемима, због застарјелости система.

Зељковић је рекао да је прошле године ремонтован котао за гријање и да ће се у наредном периоду ићи и у ремонт мреже, да не би долазило до губитака у дистрибуцији.

Одлука о измјени регулационог плана центра Челинца за изградњу црквене ограде је повучена са дневног реда, уз закључак да се због примједби продужи јавни увид у овај план, да би грађани могли дати додатно мишљење и сугестије.

Скупштина је за директора Развојне агенције Челинац именовала Александра Бранковића, који је ову функцију обављао и у претходном периоду.

Одборници су усвојили и информацију о стању у области саобраћаја уз пет закључака којим ће се од предузећа "Путеви Републике Српске" тражити да поведу више рачуна о одржавању регионалних путева, првенствено саобраћајној сигнализацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана