Буџет Бијељине у суфициту 4,2 милиона КМ

Срна
Буџет Бијељине у суфициту 4,2 милиона КМ

БИЈЕЉИНА - Скупштина града Бијељина усвојила је данас полугодишњи извјештај о извршењу локалног буџета, који је у суфициту 4,2 милиона КМ и редовно сервисира све обавезе.

Предсједник локалног парламента Александар Ђурђевић најавио је након сједнице израду пронаталитетних мјера у Бијељини и повећање градске субвенције за превоз ученика како би било олакшано родитељима током епидемије вируса корона.

Одборници су подржали информацију о упису ученика у први разред основне школе, којих је за 57 мање него у прошлој школској години, као и одлуку о субвенционисању трошкова превоза ђака по 30 КМ мјесечно, за шта ће из градског буџета бити издвојено 120.000 КМ.

У информацији о предузетим мјерама и утрошеним средствима града за вријеме епидемије вируса корона исказан је трошак од 1,6 милиона КМ за помоћ здравственим установама, вишемјесечно одржавање карантина и набавку заштитне епидемиолошке опреме.

Међу 24 тачке дневног реда био је и извјештај о пословању предузећа "Градско гробље", који није усвојен, док је усвојен извјештај о предузећу "Комуналац".

На данашњој сједници досадашње одборнике СНСД-а Данијелу Ђукин, која је именована за вршиоца дужности директора Дома здравља, и Жељка Гребића, који је постао члан Градске управе, замијенили су Драгиша Максимовић и Радован Мандушић из те странке.

Сједница Скупштине града одржана је у Центру за културу "Семберија" уз поштовање епидемиолошких мјера против вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана